ATAKULE GMYO : Hisse kuvvetli görünen 0.68 destek seviyesi üzerinde tutunmaya devam ediyor. 0.64 ve 0.60 seviyeleri ise diğer destekler olarak görünüyor. 0.76- 0.78 bandı ilk direnç olup üzerinde 0.84, 0.92 dirençleri mevcuttur. Göstergeler olumsuz olmamakla beraber yönsüzdür. Kaynak : Tacirler
01.04.2009 07:35:36 İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-ATAKULE GMYO
Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 31.03.2009 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında,
- 2008 yılı karı hakkındaki kar dağıtım tablosu ile 2005 ve 2006 yıllarında eksik dağıtılan kar payı tutarının yasal faizi ile birlikte dağıtılmasına ilişkin yönetim kurulu önerisinin okunduğu, müzakere edildiği, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:XI, No:29 tebliğine göre hazırlanan mali tablolarda net dönem karının 16.072.656,16 TL, Vergi Usul Kanunu’na göre tutulan yasal kayıtlarda ise 23.938.568,66 TL olduğu, Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına ve şirket kar dağıtım politikasına uygun olarak hazırlanmış olan ve şirket ana sözleşmesinin kar dağıtımı başlıklı 31. maddesi gereği, safi dönem karının 6.437.016,31 TL’lik kısmına, şirketçe birinci tertip yasal yedek akçenin olması gerekenden fazla hesaplanmış olması dolayısıyla eksik hesaplanan temettünün (2005 yılı için 165.365 TL ve 2006 yılı için 146.966 TL) yasal faiziyle birlikte toplamı olan 562.983,69 TL’nin olağanüstü yedeklerden ilave edilmesi suretiyle toplam 7.000.000 TL’nin nakit olarak ekli kar dağıtım önerisinde gösterilen şekilde ödenmiş sermayenin %8,333’ü oranında dağıtılmasına ve müteakip işlemlerin tamamlanması hususunda şirket Genel Müdürlüğü’nün yetkili kılınmasına karar verildiği,
- Şirketin Sermaye Piyasası Mevzuatına tabi olması, kar dağıtımı konusunda Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine göre hareket etmesi ve gelirlerinin Kurumlar Vergisinden istisna olması hususları göz önüne alınarak, şirket portföyündeki dokuz adet taşınmazın 2008 yılı ilk çeyreğinde satışı sonucu doğan gayrimenkul kazançlarının dönem karı içerisinde, kurul düzenlemelerine göre dağıtıma tabi tutularak, dağıtım sonrası kalan karın olağanüstü yedekler hesabına aktarılması hususunun genel kurulun bilgisine ve onayına sunulduğu,
- 2009 yılı faaliyetlerinin bağımsız dış denetimi için, sözleşmenin İrfan Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. ile yenilenmesine ilişkin Yönetim Kurulu’nun 20.01.2009 tarih ve 685 sayılı kararının onaylandığı,
- Yönetim Kurulu üyeliklerine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Kazım Şimşek, Adnan Güzel, Oya Ercil, Nalan İsmigüzel, Ahmet Yiğit, Ali Osman Koca, Ahmet Hilmi Yücesoy’un, Denetçiliklere 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Hasan Türe ve Hüseyin Uğur Bilgin’in seçildiği,
- Şirketin Yatırım stratejileri hakkında, şirket portföyüne 2000 yılında giren, 1989 yılında yapımı tamamlandığında Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci Alışveriş Merkezi olma özelliğini taşıyan, 20 yıllık bir geçmişe sahip Atakule Alışveriş Merkezi’nin son yıllarda bölgesinde, ulaşım, park yeri sorunu olmayan, çağdaş görünüme sahip, görselliği ön plana çıkartan yeni alışveriş merkezlerinin açılmasıyla ortaya çıkan rekabetten olumsuz etkilendiği, bu nedenle, Alışveriş Merkezi’nin geleceği için en iyi çözüm alternatiflerinin görülmesi, gerekirse Alışveriş Merkezi dışındaki çözüm önerilerinin değerlendirilmesine gerek duyulduğu bu amaçla, Şirketin portföyünde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi’nin yeniden yapılandırılması, ve konseptin değerlendirilmesi amacıyla alışveriş merkezi, perakendecilik ve diğer yatırımların alternatifleri konusunda uzman firmalarla görüşüldüğü, yapılan değerlendirme sonucunda Şirket Yönetim Kurulu’nun 17/03/2009 tarihinde yapılan toplantısında Gayrimenkul yatırımları, alışveriş merkezi, otel, perakendecilik, vb konularda oldukça deneyimli bulunan Jones Lang LaSalle firmasından Atakule Alışveriş Merkezi’ndeki bütün alternatif yatırım ve çözüm önerileri konusunda danışmanlık hizmeti alınması için danışmanlık anlaşması yapılmasına karar verildiği ve ilgili firma ile danışmanlık anlaşması yapıldığının genel kurulun bilgisine sunulduğu, bildirilmiştir.
Genel Kurul Toplantı Tutanağı ile 1 TL nominal değerli hisse senedine brüt=net 0,083 TL tutarında temetü ödeneceği bilgisi de bulunan Kar Dağıtım Tablosu ekte, Kar dağıtım Tablosu ayrıca internet sitemizin “Şirketler” bölümünde yayınlanmaktadır. İMKB
“Bilindiği üzere Şirketimizin 2008 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında 2008 yılı karından 6.437.016,31 TL’ye ilave olarak, Şirketimizce birinci tertip yasal yedek akçenin olması gerekenden fazla hesaplanmış olması dolayısıyla eksik hesaplanan temettünün (2005 yılı için 165.365 TL ve 2006 yılı için 146.966 TL) yasal faiziyle birlikte toplamı olan 562.983,69 TL’nin olağanüstü yedeklerden karşılanması suretiyle toplam 7.000.000 TL’nin nakit temettü olarak dağıtılmasına karar verilmiştir.
Yönetim Kurulumuzun 15.04.2009 tarihli toplantısında Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde, Genel Kurulca dağıtımına karar verilen 7.000.000 TL nakit temettünün çıkarılmış sermayenin %8,33333’ü oranında, fiziki hisse senetlerinin Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. ve saklamada yetkili aracı kurumlar nezdinde kaydileştirilmesi şartıyla, 2008 yılı kar payı kuponları karşılığında, 22 Mayıs 2009 tarihi itibariyle 15 gün süreyle Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile dağıtılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. ”
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), İsmail Tarman'ın Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda çağrıda bulunma zorunluluğundan muafiyet talebini olumlu karşıladı.
SPK Haftalık Bülteni'nde konu ile ilgili şu açıklama yer aldı: "İsmail TARMAN'ın, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'deki pay oranının %25'i aşmasına rağmen Şirket'in yönetim hakimiyetinde değişiklik olmaması sebebiyle, Kurulumuzun Seri:IV, No:8 ''Halka Açık Anonim Ortaklıklar Genel Kurullarında Vekaleten Oy Kullanılmasına ve Çağrı Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği''nin ''Çağrıda Bulunma Zorunluluğu'' başlıklı 17'nci maddesi çerçevesinde Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin diğer ortaklarına çağrıda bulunma zorunluluğundan muafiyet tanınması yönündeki talebinin kabul edilmesine karar verilmiştir."
Yorum: Olumlu. Sözkonusu sürecin hisse üzerinde beklenti yaratması beklenir. Hisse dün agresif bir tepki göstermesi üzerine 1.26 seviyesine kadar yükselse de günü yeniden satışlarla birlikte 1.19 seviyesinden kapadı. Teknik olarak ikili zirve oluşuyor olabilir. Yinede formasyonun teyidi gerekli. Alım için 1.26 seviyesinin kırıldığını görmek gerekli.
Atakule GMYO hisselerinin satis süreci alinan tekliflerin olumlu karsilanmamis olmasi nedeniyle geçtigimiz ay iptal edilmisti. Sürecin iptal edilmesini müteakip bu görüsmelere katilan yatirimcilardan biri, sonlandirilan süreçte danisman firmaya çogunluk hissedarlara resmi ve baglayici revize teklifini göndererek, hissedarlarinin uygun görmesi halinde, görüsmelere yeniden baslamak istedigini beyan ettigini açikladi. Bu paralelde sirket ortaklarindan Türkiye Vakiflar Bankasi Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Saglik Yardim Sandigi Vakfi ve Vakifbank Personeli Özel Sosyal Güvenlik Hizmetleri Vakfi Yönetim Kurullari’nin en kisa sürede konuyu degerlendirmek üzere toplanacagi bildirildi.
Ekinvest Arastirma Notu: Sirket hisseleri A ve B grubu olmak üzere ikiye ayriliyor. Geçtigimiz yil gerçeklesmeyen satis öncesinde A Grubu hisseler için hisse basi 3.33 TL, halka açik B Grubu hisseler için 1.60TL hisse basi deger belirlenmisti. Varlik fiyatlarindaki düsüs ve sirketin defter degerindeki gerileme göz önüne alindiginda, halka açik B Grubu hisseler adina daha iskontolu fiyat gündeme gelebilir. Bu açidan hedef hisse degeri belirlerken 1.60TL'nin altinda bir deger 1.30TL makul olabilir.Ekinciler Yatirim
06.10.2009 09:42:15 RAPOR-ŞİRKET HABERLERİNİN DEĞERLENDİRMESİ(HSBC YATIRIM MENKUL DEĞERLER) HSBC Yatırım Menkul Değerler ( http://www.hsbc.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Şirket Haberlerini Değerlendirme Raporu:
"Atakule GMYO'nun %51'i 102 milyon TL'ye satıldı. Satış fiyatı, dünkü kapanış fiyatına göre %76 prime işaret ederken şirketin Net Aktif Değerine göre de %12.4 prime işaret ediyor. Dün seans sırasında açıklanan haber NAD'lerine göre ortalama olarak %30 iskonto ile işlem gören İMKB'deki hemen hemen bütün GMYO şirketlerine olumlu etki etti. Satışın sonuçlanması için SPK'nın onayı gerekirken, şirkette yönetim değişikliği oluşacağından dolayı azınlık hisselere çağrı yapılması gerekmektedir. [AGYO.IS Mevcut Fiyat: 1.30 TL]"
06.10.2009 10:10:58 RAPOR-ŞİRKET HABERLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ(İŞ YATIRIM) İş Yatırım ( http://www.isyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Şirket Haberlerinin Değerlendirilmesi Raporu:
"Atakule GYO'da hisse devri Dün çıkan haberlere göre yatırımcı İsmail Tarman tarafından Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın %51 hissesini, her A grubu imtiyazlı hisse için 2.68 TL ve her B grubu hisse için 1.28 TL olmak üzere toplam 102 milyon lira bedelle alacağı açıklandı. Atakule GYO hisseleri için borsada çağrı yapılacak. Halka açık olarak işlem gören hisseler B grubu hisse senetleri olup çağrı fiyatı 1.28 TL olarak belirlendi.
İsrail Tarman, Atakule GYO için ek teminat yatırdı
İsrail Tarman, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndaki hisse satış anlaşması uyarınca ek teminatı yatırdı. İsmail Tarman'dan KAP'a konu ile ilgili yapılan açıklamada şu şekilde: "5 Ekim 2009 tarihinde Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı, Vakıfbank Personeli Özel Sosyal Güvenlik Hizmetleri Vakfı ve Vakıf Sistem Pazarlama Yazılım Servis Güvenlik Temizlik Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş 'de ("Şirket") sahip oldukları ve Şırket'ın 84.000.000 TL olan çıkartılmış sermayesinin %51'ini temsil eden hisse senetlerinin satın alınması amacıyla şahsım ve Şirket'in bahsi geçen çoğunluk hissedarları arasında bir hisse satış anlaşması imzalanmış ve aynı tarihte 10.000.000 TL nakit teminat yatırılmıştır. Hisse Satış Anlaşması uyarınca gerekli 15.000.000 TL tutarında ek nakit teminat 19 Ekim 2009 tarihinde tarafımca yatırılarak toplam nakit teminat tutarı 25.000.000 TL'ye yükseltilmiştir.
Yasal Uyarı :
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Finans Ekibi Abonelik Sözleşmesi ve Kurallarını mutlaka okuyunuz
Elektronik ortamdaki farklı kaynaklarda yer alan sermaye piyasası araçlarına ilişkin yorum ve tavsiyelere dayanarak işlem gerçekleştiren yatırım- cıların mağduriyetlerinin baştan engellenmesi için yatırımcıların;
(1) Sanal ortamda yer alan bilgi, yorum, görüş ve önerilere dayanarak işlem yapmaktan kaçınmaları,
(2) Kendisini yatırım uzmanı olarak göstermeye çalışan yetkisiz şahıs, şirket, internet sitesi ya da forumlar tarafından yapılan yorum, tavsiye ve iddialara inanmamaları,
(3) Zarara uğramamak için gerekli basiret, dikkat ve özeni göstermeleri, sanal ortamdaki dedi- kodu ve yorumlara güvenerek işlem yapmaları durumunda uğradıkları zararı tazmin etmeleri imkânının bulunmadığını bilmeleri,
(4) Yatırım tavsiye- lerini sadece yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip olan kurumlardan almaları,
(5) Yatırım kararlarını yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip aracı kuruluşlar veya diğer piyasa profesyonelleri tarafından yapılmış analiz ve araştırmaları değerlendirerek vermeleri,
gerekmektedir.SPK