RE: BTCIM - Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii AŞ
HSBC Yatırım yayınladığı günlük bültende
Batıçim yılsonuna kadar çimento üretimini durdurduğunu açıkladı. Şirket
tarafından yapılan açıklamada zayıf talep nedeniyle ciddi miktarda stok
artışı ile karşılaşıldığı, bu nedenle de üretimin yılsonuna kadar
durdurulduğu belirtildi. Şirketin faaliyet gösterdiği bölge civarında son
üç yıl boyunca kapasite 3 milyon ton ile yaklaşık %28 artarken talep 1
milyon ton ile yaklaşık %16 büyüme gösterdi. Bölgesel bir gelişme olsa da
bu haber genel olarak çimento hisseleri üzerinde olumsuz bir etki
yaratabilir. [BTCIM.IS; Mevcut Fiyat: 5.40 YTL]
BTCIM hazır-beton santrallerinden birisinin faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. Bu krizden büyük darbe yiyen konut sektörünün çimento talebi üzerindeki olumsuz etkisi olarak yorumlanabilir.
Baticim Bati Anadolu Cimento Sanayii A.S.: Gunlukbasi Mahallesi Susambeli Mevkii Fethiye Mugla adresinde mukim Fethiye Hazir Beton tesisimizin uretim ve satis faaliyetine son verilmistir.
Baticim Bati Anadolu Cimento Sanayii A.S.: Lafarge SA, Turkiye'de cimento ve agrega/beton sektorunde faaliyet gostermekte olan sirketlerde dolayli olarak sahip oldugu hisseleri ile ilgili olarak (Baticim Bati Anadolu Cimento Sanayi A.S. ve Batisoke Soke Cimento Sanayi T.A.S. de dahil olmak uzere) startejik opsiyonlarini degerlendirmektedir ve bu amacla JP Morgan'i danisman olarak gorevlendirmistir. Sozkonusu stratejik opsiyonlarin hayata gecirilmesi konusunda alinabilecek kararlar bir ozel durum aciklamasi ile duyurulacaktir
Batıçim'den gelen kar payı açıklaması
Batıçim'den gelen kar payı açıklaması Baticim Bati Anadolu Cimento Sanayii A.S.'nin 02.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin SPK Seri:XI, No:29 tebligine gore 2008 yili Net Donem Kari 18.520.377 TL olup, 1.046.252,54 TL I. Tertip Yasal Yedek Akce dusuldukten sonra 17.474.124,46 TL Net Donem Karina, 158.455,27 TL bagislarin ilavesiyle 17.632.579,73 TL Birinci Temettunun Hesaplanacagi Bagislar Eklenmis Net Dagitilabilir Donem Kari'na ulasilmaktadir. Yonetim Kurulumuzun bugun yapilan toplantisinda, buna gore 2008 yili karindan ortaklarimiza, a) Birinci temettu olarak, 6.440.000 TL (%10 oraninda) kar payinin bedelsiz hisse senedi olarak verilmesi, b) 1 TL nominal bedelli A Grubu imtiyazli hisselere brut 38,58412 TL, net 32,79650 TL nakit kar payi dagitilmasi, c) Bedelsiz paylarin dagitimina bu paylarin Sermaye Piyasasi Kurulu tarafindan kayda alinmasini muteakiben baslanmasi, d) A Grubu imtiyazli paylara nakit kar payi dagitiminin ise bedelsiz paylarin dagtimini muteakiben mevzuatta ongorulen sure icerisinde yapilmasi icin Yonetim Kurulu'na yetki verilmesi, hususlarinin 28 Nisan 2009 gunu yapilacak Genel Kurul'a teklif edilmesine karar verilmistir. Kar dagitim tablosu ekte yer almaktadir." Kar dagitim tablosu Gunluk Bulten ekinde ve internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanacaktir.
***BTCIM*** Baticim Bati Anadolu Cimento Sanayii A.S.'nin 28.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin bugun (28 Nisan 2009) yapilan Olagan Genel Kurul Toplantisi'nda asagidaki kararlar alinmistir. 1- Ortaklarimiza 2008 yili karindan, a) Birinci temettu olarak, 6.440.000 TL (%10 oraninda) kar payinin bedelsiz hisse senedi olarak verilmesi, b) 1 TL nominal bedelli A grubu imtiyazli hisselere brut 38,58412 TL, net 32,79650 TL nakit kar payi dagitilmasi, c) Bedelsiz paylarin dagitimina bu paylarin Sermaye Piyasasi Kurulu tarafindan kayda alinmasini muteakiben baslanmasi, d) A grubu imtiyazli paylara nakit kar payi dagitiminin ise bedelsiz paylarin dagitimini muteakiben mevzuatta ongorulen sure icerisinde yapilmasi icin Yonetim Kurulu'na yetki verilmesi Hususlari oybirligi ile kabul edilmistir. 2- Denetim Kurulu uyeliklerine 1 yilligina Tarik Dundar Ulusel ve Musa Levent Ertorer oybirligi ile secilmislerdir. 3- Yonetim Kurulu tarafindan 1 yil icin secilen Sun Bagimsiz Dis Denetim Yeminli Mali Musavirlik A.S. Genel Kurul'ca onaylanmistir. 4- 2008 yili icinde yapilan 158.455,27 TL'lik bagislar hakkinda bilgi sunulmus ve Genel Kurul'ca onaylanmistir. 5- Kar Dagitim politikasi ile ilgili bilgi verilmistir. Kar dagitim tablosu ve toplanti tutanagi ekte yer almaktadir. " Toplanti tutanagi ve kar dagitim tablosu Gunluk Bulten ekinde, kar dagitim tablosu ayrica internet sitemizin "Sirketler" bolumunde yayinlanacaktir.
29.04.2009 07:31:22 Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.’nin 28.04.2009 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Yönetim Kurulumuzun 28.04.2009 tarihli toplantısında, Çıkarılmış sermayemizin 28 Nisan 2009 günü yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan karar gereği 2008 yılı karından 6.440.000 TL’lik kısmın sermayeye ilave edilmesi suretiyle %10 bedelsiz artırılarak, 64.400.000 TL’dan 70.840.000 TL’na yükseltilmesine ve artırılan 6.440.000 TL sermayenin tümü hamiline B grubu hisselerden oluşmasına karar verilmiştir. ”
SPK, Batıçim'in hisse ihracını kayda aldı
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Batıçim Batı Anadolu Çimento'nun hisse senedi ihracını kayda aldı. SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan karara göre, şirket 6.44 milyon TL temettüden karşılanmak üzere bedelsiz hisse ihraç edecek.
Yasal Uyarı :
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Finans Ekibi Abonelik Sözleşmesi ve Kurallarını mutlaka okuyunuz
Elektronik ortamdaki farklı kaynaklarda yer alan sermaye piyasası araçlarına ilişkin yorum ve tavsiyelere dayanarak işlem gerçekleştiren yatırım- cıların mağduriyetlerinin baştan engellenmesi için yatırımcıların;
(1) Sanal ortamda yer alan bilgi, yorum, görüş ve önerilere dayanarak işlem yapmaktan kaçınmaları,
(2) Kendisini yatırım uzmanı olarak göstermeye çalışan yetkisiz şahıs, şirket, internet sitesi ya da forumlar tarafından yapılan yorum, tavsiye ve iddialara inanmamaları,
(3) Zarara uğramamak için gerekli basiret, dikkat ve özeni göstermeleri, sanal ortamdaki dedi- kodu ve yorumlara güvenerek işlem yapmaları durumunda uğradıkları zararı tazmin etmeleri imkânının bulunmadığını bilmeleri,
(4) Yatırım tavsiye- lerini sadece yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip olan kurumlardan almaları,
(5) Yatırım kararlarını yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip aracı kuruluşlar veya diğer piyasa profesyonelleri tarafından yapılmış analiz ve araştırmaları değerlendirerek vermeleri,
gerekmektedir.SPK