Dalga Teorisini uygulayabilenler,eğer KTA de yapabiliyorlarsa ,altın oranı baz alarak yaptıkları dalga hesapları sonucu buldukları dalga hedeflerini doğrulatmak için,canlı fiyat verisi ,dalga hedefinin yanına yaklaştığında,kullandıkları tg lerin aşırı alım-satım ve uyumsuzluk gibi özelliklerine bakabilirler.
Örnek olarak ewp ,54.000-55.000 bandında bir tepe geleceğini söylüyorsa ve günlük grafikte STO tg si bir aşırı alıma gittiyse,fiyatın o banda geldiği gün tepe oluşumu olacaktır.
Özellikle benim kullandığım tg lerden STO(5,3,3) tg sini günlükte ,belirttiğim gibi dalga hareketleri ile senkronize etmekte yarar var,hatta alıştırma olarak geriye doğru gidin günlükte ve sadece aşırı alım-satımı değil,bu tg nin uyumsuzluklarını da inceleyin,dalga hareketleri ile arasında inanılmaz bir "uyumsuzluk uyumu" bulacaksınız.
Benzer şekilde STO nun aşırı alım-satım bölgelerinde Boll bandının temasları da yol gösterici olacaktır.
Örnek olarak vadelide son 54.925 tepesini ele alalım,aşağıdaki grafik bu noktadan itibaren bir düzeltmenin geleceğini söylüyordu ve nitekim 4500 puana yakın düzeltme geldi...
RE: Dalga Teorisi ile KTA'in VOB'da Senkronizasyonu
Aynı son tepe için,diğer kullandığım tg lerin durumlarına bakalım:
Elliott Osilatörleri(=EO) olan histogramlarımız önce vadeli saatlikte aşağıdaki şekilde her 3 farklı periyod için nu vermişti,ardışık uyumsuzlukların hangi dereceli dalga hedefinde gerçekleştiğine bakınız:
STO,BOLL ve EO'ne baktık 54.925 tepesinde.
Şimdi tek 20' lık grafikte ,r-squared ve PFE' ye bakalım:
Yukardaki tg r-squared ve yukarı sert hareket başında 0 civarında iken oluşan trendle beraber 1 e yaklaşmış ve sonra tepede oluşan minik 4.dalgada geri çekilmeye başlamış,son 5. dalga atağını da yatay hareketin bir parçası olarak kabul etmiş ve 54.925 te tepe oluşurken(kırmızı elips içi),tg 0 değerine düşmüş ve trendin bittiğini bağırmış adeta.
Aşağıdaki PFE de mor elips içinde gösterildiği yerden düşmeye başlamış.
Tekrar edeyim :r-squared trend yönünü söylemez,trend olup olmadığını söyler.
PFE ise trend yönünü söyler.
Bu ikisine saatlik ve 20' lıkta bakılmalı,yukarısı 20' lıktır. Kaynak : Devridaim Makinası Konuları (Yazar : saraylı)
Kullandığım son tg olan STCO ' a bakalım,bu sefer saatlikte:
Yukarıda yatay hareket başladığından beri tg son 54.925 tepesine gelmeden,geri çekilip düşmeye başlamış.Düzeltmeyi işaret etmiş. Kaynak : Devridaim Makinası Konuları (Yazar : saraylı)
Bu şekilde ,oluşan son tepede kullandığım tg lerin çeşitli grafik vadelerinde verdiği u 'ları inceledik.
Dikkat ederseniz bazı grafiğe günlükte ,bazısına saatlikte bazen 20' lik hatta 10' lık çeşitli vadelerde baktık,bunların seçimi zaman içinde deneyimle gelişir,mesela STO ' ya saatlikte de bakmak gerekir,onun grafiğini vermedim.
ewp ile KTA aynı noktalarda benzer sinyaller veriyorlarsa ,muhtemel dönüş yakındır,hatta belki de dönmüşüzdür...
Bu şekilde önemli bir konuyu bu tatil gecesine sığdırdım,çünkü bu konu benim 3 yıldır vob piyasasında ve daha önce borsada kullandığım ana metodumdur.
Eğer mekanik sistem çırpınıp bir sonuç alamıyorsa,ya da Nalıncı Keseri'nden ,mekanik sistemin sinyallerini yapmama komutu geliyorsa ,ben yine bu metodolojiyi kullanırım.Bu yöntem analistin ustalığına ihtiyaç gösterdiğinden,her zaman başarılı olmayabilir,dikkkat edilmelidir,en azından tecrübe kazanıncaya kadar. Kaynak : Devridaim Makinası Konuları (Yazar : saraylı)
Yasal Uyarı :
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Finans Ekibi Abonelik Sözleşmesi ve Kurallarını mutlaka okuyunuz
Elektronik ortamdaki farklı kaynaklarda yer alan sermaye piyasası araçlarına ilişkin yorum ve tavsiyelere dayanarak işlem gerçekleştiren yatırım- cıların mağduriyetlerinin baştan engellenmesi için yatırımcıların;
(1) Sanal ortamda yer alan bilgi, yorum, görüş ve önerilere dayanarak işlem yapmaktan kaçınmaları,
(2) Kendisini yatırım uzmanı olarak göstermeye çalışan yetkisiz şahıs, şirket, internet sitesi ya da forumlar tarafından yapılan yorum, tavsiye ve iddialara inanmamaları,
(3) Zarara uğramamak için gerekli basiret, dikkat ve özeni göstermeleri, sanal ortamdaki dedi- kodu ve yorumlara güvenerek işlem yapmaları durumunda uğradıkları zararı tazmin etmeleri imkânının bulunmadığını bilmeleri,
(4) Yatırım tavsiye- lerini sadece yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip olan kurumlardan almaları,
(5) Yatırım kararlarını yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip aracı kuruluşlar veya diğer piyasa profesyonelleri tarafından yapılmış analiz ve araştırmaları değerlendirerek vermeleri,
gerekmektedir.SPK