Forum Yazarlarından cemo.bay'ın piyasa öngörülerini buradan takip edebilirsiniz.
    Cevapla  Konu Gönder 
    Sayfa (2): « İlk [1] 2 İleri > Son »
    Metastock Expert Advisorda Ardışık Okların Sadece İlki Görünsün
    Yazar Mesaj
    ToKoBa
    VOBiX.NET
    Grup : Forum Sahibi
    Durum: Çevrimdışı
    Rep Gücü: 9

Bir sistem yazdınız ya da buldunuz ama expert advisoru açınca alım satım koşulları gerçekleşince okları da koyuyor diyelim fakat şartları taşıyan her fiyat çubuğunda ardışık şekilde oklar çıkıyor ve ekranınızın tamamını bu oklar kaplıyorsa bu oklar grafik üzerinde çalışmanızı hem yavaşlatacak hem de zorlaştıracaktır.

Bunun üstesinden gelmek için Equis forumlarında anlatılan Forum.DLL Latch Fonksiyonunu kullanmamız gerekecek. Dosya bir yerde tarif bşaka bir yerde. Ben sizin için tek tıklamayla kurulum yapacak halde bir bir kurulum dosyası haline getirdim. Ekteki dosyayı indirin ve içindeki TekOkluExpertSetup.exe dosyasını kurun.

Kurulum Şifresi : wWw.VOBiX.NET
    Küçük büyük harfe duyarlı olduğundan kopyalayıp yapıştırın.
    Sonda ya da başta boşluk olmayacak şekilde kopyaladığınızdan emin olun.

Daha sonra MetaStock programını ve Expert Advisor'u açın.

** Tek Oklu Expert by VOBiX.NET yazan experti bulun ve Edit tuşuna tıklayın. Commentary bölümünde talimatnamesi yer alıyor.

Symbols kısmındaki aşağıdaki şekilde yer alan formül kısmında kırmızı renkli alanlara "=" ve ";" arasındaki kısımkendi sisteminizin koşullarını yazın. Kırmızı kısımlar haricinde hiç bir yeri değiştirmeyin.

LE:={LONG Açma Koşulu}0;
    LX:={LONG Kapat Koşulu}0;
    SE:={SHORT Açma Koşulu}0;
    SX:={SHORT Kapat Koşulu}0;

Eğer nakite sisteminizin nakite geçmesini istemiyorsanız yani Long Exit(Uzun Kapat) ve Short Exit(Kısa Kapat) fonksiyonlarını kullanmak istemiyorsanız ilgili yerlere işlem koşulu olarak 0 yazmanız yeterlidir. Böyle :up: çıkınca kısayı kapatıp uzun pozisyon açacaktır ve sizi sürekli pozisyonda tutacaktır. :up: okundan sonra :down: oku gelen kadar arada çıkacak :up: oklarını göstermeyecektir.

LX:=0;
    SX:=0;

Kurum dosyası hem Forum.DLL dosyasını hem de gerekli formülleri içermektedir.

Download: Tek Oklu Expert Sistemi

Hisse senetleri ile ilgili sorularınızı hisse senedinin kendi konusunda sorunuz. Bir gün içinde cevaplayalım!
    Borsa Yatırımcısının Dikkatine (IMKB, VOB ve Forex Yatırımları İçin Önemli Öğütler) ve VOB Dersleri
    Konuları ile Finans Ekibi Abonelik Sözleşmesi ve Kurallarını mutlaka okuyunuz.
    11.01.2010 23:40:02
    Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
    ToKoBa
    VOBiX.NET

RE: Metastock Expert Advisorda Ardışık Okların Sadece İlki Görünsün

Şekilde Tek oklu Expert Advisor kullanılmış ve normal expert advisorlu iki grafik görülüyor. Tam simetrik oturtamadım ama fiyat grafiğinden belli oluyor. Görüldüğü ilk oklardan sonra gelen aynı renkli oklar görünmüyor böylece grafiği yavaşlatan gereksiz oklardan kurtulmuş oluyoruz.

Expert Advisor test edilmiştir. Bir önceki mesajımda belirttiğim kırmızı kısımlar haricinde bir yeri değiştirmezseniz sorunsuz çalışır.

Hisse senetleri ile ilgili sorularınızı hisse senedinin kendi konusunda sorunuz. Bir gün içinde cevaplayalım!
    Borsa Yatırımcısının Dikkatine (IMKB, VOB ve Forex Yatırımları İçin Önemli Öğütler) ve VOB Dersleri
    12.01.2010 0:38:34
    zozo
    Takipçi Üye
    Grup : Üyeler
    Rep Gücü: 0

Teşekkürler, çok daha güzel oldu böle daha uzun tarihli grafikler zulüm oluodu süper oldu...

12.01.2010 17:20:48
    Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
    deepblue78
    Yeni Üye

Teşekkürler emeğinize sağlık..

22.01.2010 12:07:59
    cedid
    Yeni Üye

Teşekkürler emeğine sağlık

31.01.2010 23:39:30
    kupavalesi
    Yeni Üye

Tesekkurler emeğine sağlık

02.05.2010 2:46:26
    zonex
    Yeni Üye

Deniyim dedim ama kurulum dosyası hata verdi, kurulum başlamadı.

13.05.2010 19:18:24
    ToKoBa
    VOBiX.NET

zonex Yazılan:

Yüklediğim dosyaları kontrol ederek koyuyorum. Dosyada bir sorun yok. Gerekli yardım özel mesajal sağlanmıştır.

14.05.2010 11:02:40
    zonex
    Yeni Üye

ToKoBa Yazılan:

zonex Yazılan:

Yüklediğim dosyaları kontrol ederek koyuyorum. Dosyada bir sorun yok. Gerekli yardım özel mesajal sağlanmıştır.

Teşekkürler ;)

14.05.2010 17:43:11
    kolki
    Yeni Üye

kurulumu sorunsuz ancak koşulda takıldım sanırım formülleri bilmek gerek öylemi yada buraya yazsam formülize edebilirmiyiz acaba

10.08.2010 14:10:36
    Sayfa (2): « İlk [1] 2 İleri > Son »
    Cevapla  Konu Gönder 

Bu Konuyu Görüntüleyenler
     2 Misafir

Benzeyen Konular
    Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
      Metastock Formülleri, Metastock Formül Dili, Metastock Şablonları ve Metastock Ar-Ge ToKoBa 3 5,466 19.05.2012 1:32:17
    Son Mesaj: MBulent
      Metastock Kurulumu (Metastock Professional Programının Kurulumu) ToKoBa 15 9,831 21.07.2011 18:04:16
    Son Mesaj: yunus
      Metastock İçin 5 Dakikalık VOB Endeks 30 Yakın Vade Verileri ToKoBa 29 10,542 05.06.2011 14:52:56
    Son Mesaj: uzunemre

Yazdırılabilir Bir Sürümü Görüntüle | Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder | Bu Konuyu Favorilerime Ekle
    Bu Konuya Üye Ol
    Forumlar Arası Geçişi

Yasal Uyarı : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Finans Ekibi Abonelik Sözleşmesi ve Kurallarını mutlaka okuyunuz
    Toplist
    Elektronik ortamdaki farklı kaynaklarda yer alan sermaye piyasası araçlarına ilişkin yorum ve tavsiyelere dayanarak işlem gerçekleştiren yatırım-
    cıların mağduriyetlerinin baştan engellenmesi için yatırımcıların; (1) Sanal ortamda yer alan bilgi, yorum, görüş ve önerilere dayanarak işlem yapmaktan kaçınmaları, (2) Kendisini yatırım uzmanı olarak göstermeye çalışan yetkisiz şahıs, şirket, internet sitesi ya da forumlar tarafından yapılan yorum, tavsiye ve iddialara inanmamaları, (3) Zarara uğramamak için gerekli basiret, dikkat ve özeni göstermeleri, sanal ortamdaki dedi-
    kodu ve yorumlara güvenerek işlem yapmaları durumunda uğradıkları zararı tazmin etmeleri imkânının bulunmadığını bilmeleri, (4) Yatırım tavsiye-
    lerini sadece yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip olan kurumlardan almaları, (5) Yatırım kararlarını yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip aracı kuruluşlar veya diğer piyasa profesyonelleri tarafından yapılmış analiz ve araştırmaları değerlendirerek vermeleri, gerekmektedir. SPK
    Norton Güvenli Site
    İyi Siteler Dizini - Yatırım Borsa