Forum Yazarlarından cemo.bay'ın piyasa öngörülerini buradan takip edebilirsiniz.
    Cevapla  Konu Gönder 
    SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık Temel Düzey ve Türev Araçlar - Müşteri Temsilcili
    Yazar Mesaj
    ToKoBa
    VOBiX.NET
    Grup : Forum Sahibi
    Durum: Çevrimdışı
    Rep Gücü: 9

SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık Temel Düzey ve Türev Araçlar - Müşteri Temsilcili

SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık
    Temel Düzey ve Türev Araçlar - Müşteri Temsilciliği

SPK Temel Düzey Müşteri Temsilciliği ve SPK Türev Araçlar Müşteri Temsilciliği sınavına hazırlananlar ve özellikle banka çalışanları için hazırladığımız bu kitap 2011 Ocak – Nisan dönemi itibariyle düzenlenmiştir. Aşağıdaki konuların her biri dört sınav setinden ( 25 sorudan) oluşmaktadır. Hazırlanan soruların doğru cevapları ilgili sınavın ardından açıklamaları ile birlikte sunulmaktadır.

Kitabın SPK sınavına hazırlananlar için maksimum fayda ve etkinliği sağlayabilmesi ve sınav başarı oranının yüksek olabilmesi için sorulara çalışırken, hem çözümleri incelemenizi, hem de kitabın güncellendiği internet sitesinden kullanarak TSPAKB’nin güncel klavuzlarını kullanmanızı öneriyoruz. Kitabın hazırlanmasında 2002 yılından bugüne sürekli olarak verdiğimiz eğitimlerde binlerce bankacı meslektaşımıza verdiğimiz eğitimlerde elde ettiğimiz tecrübeleri soru setlerine yansıtmaya çalıştık.

Hazırlanan deneme sınavları içerik açısından ilgili başlıklar altındaki konuların temelini öğrenme (bilgiyi kavrama) ve devamını sağlayacak şekilde sınav sorularının konu dağılımına uygun hazırlanmış olup, katılımcıyı ağırlıklı ve öncelikli çalışacağı konuların alt başlıklarına yönlendirecek niteliktedir.

SPK Temel Düzey Müsteri Temsilciliği;
    • Genel Ekonomi
    • Menkul Kıymetler ve Diğer Sermaye Piyasası Araçları
    • İlgili Vergi Mevzuatı
    • Hisse Senetleri Piyasası
    • Tahvil Bono Piyasası
    • Sermaye Piyasası Mevzuatı, İlgili Mevzuat ve Etik Kurallar

SPK Türev Araçlar Müşteri Temsilciliği ise;
    • Türev Araçlar
    • Vadeli İşlemler Piyasası

Kitabı hazırlayan eğitmenler yıllardır SPK sınavlarına hazırlık eğitimleri veren, para ve sermaye piyasası sektörü tecrübesine sahip ve SPK lisanslarına sahiptir. Finansal piyasalarda aracı kurumlar ve bankalarda yatırım uzmanı ve müşteri temsilcisi, İMKB’de aracı kurum temsilcisi, fon ve portföy yöneticisi ve çeşitli branşlarda üst düzey yönetici olarak çalışmış kişilerdir.

Bu kitabı güncellemeyi ilgili internet sitesi üzerinden takip edebileceksiniz, bu internet sitesindeki için ilk kullanıcı adınızı ve şifrenizi bu kitabın içinde bulacaksınız.

Kitabın başlıca özellikleri;

• Sınav konu dağılımına uygun olması
    • Tamamen yeni ve özgün sorulardan oluşması
    • 2002’den bugüne binlerce bankacı arkadaşımıza kuruma özel olarak verdiğimiz SPK sınav hazırlık çalışmalarımızın tecrübesini yansıtmaktadır.
    • İnternet Üzerinden güncellenecek olmasından dolayı her sınav dönemi yeni birkitap alınması ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır.
    • Kitapta yer alan soruların kaynağı, Sermaye Piyasası Kanunu, Yönetmelikleri ve Tebliğleri ile, IMKB, Takasbank, VOB, TCMB’nin kuruluş ve çalışma esasları dökümanları temel alınarak tamamen özgün olarak eğitmenlerimiz tarafından hazırlanmıştır.
    • TSPAKB’nin (Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği) internet sitesi üzerinden sunduğu ve belirli dönemlerde güncellediği lisanslama eğitim klavuzları temel kaynak alınarak hazırlanmıştır.
    • Soru seti ve cevaplar konunun uzmanı ve eğitim ve sektör tecrübesi olan kişilerce hazırlanmış olmasıdır.

Kitabımızın yayımlanmasını destekleyen, katkı sağlayan, değerlendiren ve önsözünü yazan Sayın öğretim üyeleri Prof.Dr. Sadi Uzunoğlu’na ve Prof.Dr. Sudi Apak’a da ayrıca teşekkür ederiz.

Kitap hakkında yazılanlar:

Doç Dr. Nadir EROĞLU (Marmara Üniv. Iktisat Bölümü Ögretim Üyesi) : Son 25 yılda küresellesme paralelinde dünya finans piyasalarında yasanan gelişmeler, ülkemizde de sermaye piyasasında hızlı bir gelişme sürecini beraberinde getirmistir. Bununla birlikte Sermaye Piyasası Kurumlarında çalısmakta olan uzmanların faaliyet konuları çeşitli branşlara ayrılmış ve lisans alma zorunluluğu getirilmiştir. Sermaye piyasası lisanslama egitimlerinde köklü bir yere sahip olan Detay Eğitim çalışanlarınca hazırlanan bu çalışmanın SPK Lisanslama sınavlarına hazırlananlar için çok değerli bir kaynak olacağı inancındayım.

Ülker YILDIRIMCAN (Türkiye İş Bankası A.Ş. Yetenek Yönetimi Bölüm Müdürü) : 2003 yılından bu yana eğitimlerimizde çözüm ortağı olarak işbirliği içinde çalıştığımız Detay Eğitim’in tecrübeli kadrosu tarafından hazırlanan bu başarılı çalışma için emeği, geçen herkese teşekkür etmek isterim. Bu kitabın, SPK Lisanslama Sınavlarına girecek kişiler için, sosyal öğrenme araçlarını da entegre eden yenilikçi yaklaşımıyla, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir kaynak olacağına inanıyorum. Çalışmada emeği geçenleri tebrik eder, sınava girecek adaylara başarılar dilerim.

Gün ÇELIKKOL (Finansbank A.Ş. Eğitim, Gelişim ve Kurumiçi Eğitim Yön. Grup Yöneticisi) : Çalışanlarımızın gelişimine yönelik olarak sunduğumuz geniş yelpazedeki egitimlerin içerisinde sertifikasyon egitimleri ayrı bir önem taşımaktadır. Çalısanlarımız,sınavlara hazırlanmak üzere katıldıkları eğitimler yardımıyla aldıkları sertifikalarla, rekabette meslektaşlarından bir adım ileriye çıkmaktadırlar. Bu bağlamda yaptığımız SPK lisanslama egitimlerinde yoğun olarak yararlandığınız DETAY eğitimin bünyesindeki eğitimcilerle hazırladığı bu kitap, çalısanlarımızın SPK lisanslama sınavları hazırlıklarında etkili bir kaynak olacaktır düsüncesindeyim. Emeği geçenlerin ellerine saglık.

Aylin OBALI (Garanti Bankası, Egitim Birim Müdürü) : Sektörün gelişimine yenilikçi yaklasımları ile katkıda bulunan DETAY Eğitim’i çalısması için kutluyorum. Güncellik, on-line kolay erişim, ögrenmeyi destekleyici, fark yaratan noktalar. Çalışmanın sınav başarı oranını yükseltmesi inancıyla, emeği geçen eğitim kadrosunu kutluyorum.

Yayın Yılı: 2011
    Kitap Kağıdı
    464 sayfa
    Karton Kapak
    ISBN:6058783003
    Dili: TÜRKÇE

Kaynak : Bu kitabı Kitapyurdu'ndan 35 TL yerine 26.95TLye satın alabilirsiniz.

Hisse senetleri ile ilgili sorularınızı hisse senedinin kendi konusunda sorunuz. Bir gün içinde cevaplayalım!
    Borsa Yatırımcısının Dikkatine (IMKB, VOB ve Forex Yatırımları İçin Önemli Öğütler) ve VOB Dersleri
    Konuları ile Finans Ekibi Abonelik Sözleşmesi ve Kurallarını mutlaka okuyunuz.
    31.07.2011 1:45:25
    Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
    Cevapla  Konu Gönder 

Bu Konuyu Görüntüleyenler
     1 Misafir

Yazdırılabilir Bir Sürümü Görüntüle | Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder | Bu Konuyu Favorilerime Ekle
    Bu Konuya Üye Ol
    Forumlar Arası Geçişi

Yasal Uyarı : Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Finans Ekibi Abonelik Sözleşmesi ve Kurallarını mutlaka okuyunuz
    Toplist
    Elektronik ortamdaki farklı kaynaklarda yer alan sermaye piyasası araçlarına ilişkin yorum ve tavsiyelere dayanarak işlem gerçekleştiren yatırım-
    cıların mağduriyetlerinin baştan engellenmesi için yatırımcıların; (1) Sanal ortamda yer alan bilgi, yorum, görüş ve önerilere dayanarak işlem yapmaktan kaçınmaları, (2) Kendisini yatırım uzmanı olarak göstermeye çalışan yetkisiz şahıs, şirket, internet sitesi ya da forumlar tarafından yapılan yorum, tavsiye ve iddialara inanmamaları, (3) Zarara uğramamak için gerekli basiret, dikkat ve özeni göstermeleri, sanal ortamdaki dedi-
    kodu ve yorumlara güvenerek işlem yapmaları durumunda uğradıkları zararı tazmin etmeleri imkânının bulunmadığını bilmeleri, (4) Yatırım tavsiye-
    lerini sadece yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip olan kurumlardan almaları, (5) Yatırım kararlarını yatırım danışmanlığı yetki belgesine sahip aracı kuruluşlar veya diğer piyasa profesyonelleri tarafından yapılmış analiz ve araştırmaları değerlendirerek vermeleri, gerekmektedir. SPK
    Norton Güvenli Site
    İyi Siteler Dizini - Yatırım Borsa